Mersin'e Sağanak Yağış Uyarısı! Aynı Uyarıda Muğla ve Antalya'da Yer Alıyor!

Mersin için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı. Uyarıda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, hortuma karşın tedbirli olunması istendi.


@mersinhaber 'i takip et
MGM(Meteoroloji Genel Müdürlüğü) 3 İl; Mersin, Antalya ve Muğla'ya 2 gün; Çarşamba - Perşembe günleri için gök gürülütlü sağanak yağış uyarısı yaptı. 

Yapılan Uyarı
Muğla, Antalya ve Mersin’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.01.2019 Çarşamba günü Muğla ve Antalya ile öğle saatlerinden sonra Mersin’de yerel olarak kuvvetli (Mersin’de 20-50 kg/m2, Antalya ve Muğla’da 40-80 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Perşembe günü de, Muğla, Antalya ve Mersin’deki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla kuvvetli (Mersin, Antalya merkez ve batısında 30-60 kg/m2, Muğla ile Antalya’nın doğu ilçelerinde 50-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat, yağış anında kısa süreli 80 km/saat) esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Başlama-Bitiş Zamanı

30.01.2019 03:00-01.02.2019 03:00


Hadisenin Şiddeti

Çok Kuvvetli Yağış


Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda Aksamalar - Sel - Su Baskını - Yıldırım - Çatı Uçması





Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.