Mersin'de Ekmek Büfeleri Ekmekle Birlikte, Ücretsiz Doğa Dostu Bez Torba Veriyor

Ekmek almak için Büfelere gelen Mersinli vatandaşlara bez torba sürprizi yapıldı. Ücretsiz doğa dostu torbaların dağıtımına başlandı.


@mersinhaber 'i takip et
1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren plastik alışveriş poşetlerinin ücretli olmasını içeren çevre yasasına destek verildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın poşet tüketimini minimalize etmek adına almış olduğu yönetmelik önlemi kapsamında MER-EK Büfelerinde poşet vermeyi sonlandırdı ve bez torba dağıtımına başladı.
54 MER-EK Büfesinde doğa dostu bez torbalar dağıtılıyor
Her geçen gün artan çevre kirliğinin önüne geçmek için başlatılan projeye, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden destek geldi. MER-EK Büfelerini ziyaret eden Mersinli vatandaşlar bez torba sürprizi ile karşılaştı. ‘Sıfır Atık’ projesi sloganıyla hayata geçirilen ücretli poşet uygulamasına destek veren Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Mersin genelindeki toplam 54 MER-EK Büfesinde doğa dostu bez torbalar dağıtmaya başladı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.