Mersin Tarsus'ta “Kızılay İyilik Merkezi” Hizmetlerine Başlıyor

Tarsus Kaymakamlığı-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Türk Kızılayı Tarsus Şubesi işbirliği protokolü ile 15 Temmuz öncesinde Gül Pansiyon olarak kullanılan öğrenci yurdu, Türk Kızılay’ı Tarsus şubesine tahsis edildi.


@mersinhaber 'i takip et
Kızılay Tarsus Şube Başkanı Kemal Duru, İlerleyen günlerde ‘Kızılay İyilik Merkezi’ çatısı altında Yaşlı Barınma İstasyonu, Butik, Aşevi, Kimsesizler Evi olarak kullanılmak üzere ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulacağını belirtti.
Başkan Kemal Duru, “Yaşlı Barınma İstasyonunda; kimsesiz yardıma muhtaç yolda kalmış vs gibi durumdaki yaşlılarımızı Türkiye’nin herhangi bir yerindeki huzurevlerine yerleştirinceye kadar ki süreçte misafir edeceğiz.
Butik, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sponsorlarımız aracılığı ile kıyafetleri burada deneyerek dağıtımlarını sağlayacağız.
Aşevi; Yaklaşık 100 vatandaşımıza belirli sayıda belirli günlerde yemeklerin direk evlerine ulaşmasını sağlayacağız.
Kimsesizler Evi; Özellikle kış aylarında sokak, park ve hastane köşelerinde kalan vatandaşlarımızın giyim,yemek ve barınma hizmetini burada karşılayacağız.
Aynı zamanda yine süreç içerisinde geçmişte Kızılay da görev yapan bazı kişilerin isimlerin buralara vereceğiz” diye konuştu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.