MENTECH Genç Teknoloji Girişimcileri için Mentor Yetiştirme Programı’nın Basın Tanıtımı Yapıldı

Teknoloji


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Mersin-Teknopark) tarafından Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su ile Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri, Portekiz, Estonya, İspanya ve Yunanistan’dan proje ortağı Teknopark yetkilileri katıldı.
Projenin önemine değinerek konuşmasına başlayan Vali Su, bir Avrupa Birliği projesi olan ‘MENTECH Genç Teknoloji Girişimcileri için Mentor Yetiştirme Programı’nın bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında faaliyet gösteren genç girişimciler için yol gösterici olacağını ifade etti.
Projenin Türkiye paydaşlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mersin Üniversitesi, Mersin-Teknopark ve Akdeniz İhracatçılar Birliği olduğunun altını çizen Vali Ali İhsan Su, yabancı paydaşların ise Portekiz, Estonya, İspanya, Yunanistan ve Fransa’da faaliyet gösteren teknoparklardan oluştuğunu söyledi.
Mersin-Teknopark koordinatörlüğünde yürütülecek olan projenin ‘Stratejik Ortaklıklar Programı’ kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklendiğine ve Mersin-Teknopark’ın ülkemiz genelinde verilen bu destekten faydalanan 4 kurumdan biri olduğuna dikkat çeken Vali Su, sözlerini 24 ay süreli, 174.930 Euro bütçeye sahip projenin başarılı olmasını temenni ederek tamamladı

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.