Mersin'de Toplum Destekli Şubeden "Yalnız Değilsiniz" Projesi İle Kaybolan Vatandaş Kısa Sürede Ailesine Teslim Ediliyor

Kaybolma ihtimali olan kişiler için Toplum Destekli Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Yalnız Değilsiniz" projesi devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Yaşlılık ya da çeşitli engellerinden dolayı kaybolma ihtimali olan, bulunduğunda ise kimlik ve adres bilgilerini ifade edemeyen vatandaşların en kısa sürede sevenlerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından proje büyük fayda getirdi.
Hazırlanan “YALNIZ DEĞİLSİNİZ” isimli proje 2018 yılında faaliyete başladı.
Bu kapsamda Mersin genelinde İl Emniyet müdürlüğü Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunan, Alzheimer hastası yada zihinsel engelli yakını bulunan vatandaşların talepleri doğrultusunda, Olay yeri inceleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından tedavi gördükleri kuruma gidilerek yada Toplum Destekli Polislik Şube müdürlüğü tarafından emniyete ait araçlar ile ikametlerinden Olay yeri inceleme şube müdürlüğüne götürülerek parmak izleri alınmak suretiyle kaybolma ihtimali olan kişi için sistem kaydı oluşturuluyor.
Ayrıca, Konuyla ilgili olarak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar, Mersin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ise Engelli Bakım merkezleri ve Huzurevleri bilgilendirmesi yapılırken, parmak izi alınmasını istedikleri yakınları olanlar Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce koordine edilerek Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde parmak izlerinin alınması işlemin halen devam ettiği kaydedildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.