Mersin Tarsus’ta Yaşanan Hortum Felaketinde Seralar Zarar Gördü

Mersin'in Tarsus İlçesinde Pazar günü etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle oluşan hortum, tarım ürünlerinin ekili olduğu sera tarlalarında büyük zarara yol açtı.


@mersinhaber 'i takip et
Bu yıl 3 defa taşkın suları nedeniyle büyük zarar yaşayan Tarsus’un ova bölgesinde bulunan Kulak ve Özel Bahşiş mahalleleri sınırları içerisinde bulunan seraları bu kez hortum vurdu.
Öğleden sonra denizden başlayarak tarlaların olduğu bölgeye kadar etkili olan hortum nedeniyle karpuz, biber ve patlıcan başta olmak üzere birçok tarım ürününün ekili olduğu seralarda zarar meydana geldi. Sera naylonlarını tahrip eden hortum, çevrede yaşayan vatandaşları da paniğe sevk etti.
Çiftçilerden Çetin Sarı, bu yıl aşırı yağışlar nedeniyle oluşan taşkınlardan zaten büyük zararlar gördüklerini kaydederek, “Kışlık ürünlerimiz yağışlardan dolayı zarar gördü. Yeni dönem için ektiğimiz seralarımızı bu kez de hortum zarar verdi. Çok üzgünüz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.
VİDEO: Hortum Felaketi
Kaynak: Tarsus Akdeniz




Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.