Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.


@mersinhaber 'i takip et
Vali Su’nun kutlama mesajı ise şöyle;
8 Mart Dünya Kadınlar Günü; her insanın eşit ve özgür doğduğunun, herkesin temel insan hak ve özgürlüklerinden hiçbir ayrıma uğramaksızın fırsat eşitliği çerçevesinde yararlanması gerektiğinin ve cinsiyete dayalı ayrımcılığın kabul edilemez olduğunun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sembolü haline gelen çok özel bir gündür.
Millet olarak değerlerimizle, tarihimizle, toplumsal ve sosyal yapımızla insanların rengine, ırkına, diline, inancına ve cinsiyetine göre asla ayrımcılık yapmayan bir medeniyetin temsilcileriyiz.
Bu nedenle bilgileri, birikimleri, emekleri ile kadınlarımızın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel hayatın, özellikle de iş hayatınıniçinde etkin olarak yer almasını vekarar alma mekanizmalarına eşit bir şekilde katılmasını kalkınmamızın ve gelişmemizin anahtarı olarak görmekteyiz.
Bu bağlamda sosyo-ekonomik gelişmemiz ve ülke olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmamız ancak toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın eğitimden sağlığa, iş dünyasından siyasete kadar hayatın her aşamasında eşit koşullarda yer alması ile sağlanabileceğindenbu alandaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.
Bu duygularla, başta birer anne, eş, kardeş, arkadaş olmak üzere hayatımızın her yerini ve her anını sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile daha da anlamlı hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ali İhsan SU
Mersin Valisi

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.