Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'dan, İstiklal Marşının Kabulü İle İlgili Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 98. yılı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


@mersinhaber 'i takip et
‘İSTİKLAL MARŞI, VATANINNE KADAR KUTSAL BİR EMANET OLDUĞUNU BİZE GÖSTERMEKTEDİR’
Başkan Kocamaz, mesajında şunları söyledi:
“Milletimizin dini, bayrağı ve toprakları uğruna başlattığı Milli Mücadelenin destansı sürecinden hareketleMerhum Mehmet Akif’in yüreğindenkalemine dökülen ve aziz milletimizin içinde bulunduğu durumu en doğru şekilde izah eden İstiklal Marşı,milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır.
İstiklal Marşımız; milletimizin bağımsızlık yolculuğunu, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatan eşsiz bir eserdir.
Vatan mevzu bahis olunca, gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün de vatanınne kadar kutsal bir emanet olduğunu bize göstermektedir.
Bununla birlikte duamız o dur ki; Üstad Mehmet Akif Ersoy’un sözleriyle “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor, istiklal yolunda can veren tüm şehitlerimize ve Mehmet Akif Ersoy’a rahmet diliyorum.”

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.