Suriyeliler İçin Türkçe Dil Eğitim Kursları Açılıyor

Tarsus Halk Eğitim Merkezinde, Suriyeli vatandaşlara yönelik, ‘Türkçe Dil Eğitimi Kurs Programı’ başladı.


@mersinhaber 'i takip et
HEM Müdürü Mehmet Gürsoy, kısa adı UNDP olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında Tarsus’ta yaşayan Suriyelilerin kendi kendilerine yeterliliklerini güçlendirmek ve yerel ve ulusal ortakların kurumsal kapasitelerini güçlendirerek, kamu hizmetleri için artan talebe daha iyi yanıt vermelerini sağlamak olduğunu belirtti.
Bu çerçevede Suriyeli vatandaşlara yönelik 90 saat süreli Türkçe A-1 Seviye harmanlanmış Model Eğitimi Kursları açıldığını ifade eden HEM Müdürü Mehmet Gürsoy, planlanan kurslara yaklaşık 70 Suriyeli vatandaş katılacağını kaydetti.
Gürsoy, “UNDP, Suriye Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Programı, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin, ev sahibi toplulukların, toplulukların ve kurumların, zorunlu göçün etkileriyle daha iyi mücadele edebilmelerini sağlamak amacıyla uygulanmaya başlandı.
Program, insani yardım desteğini tamamlayıcı dayanıklılık temelli bir kalkınma yaklaşımını teşvik ediyor.
Programın temel amacı, Suriyelilerin kendi kendilerine yeterliliklerini güçlendirmek ve yerel ve ulusal ortakların kurumsal kapasitelerini güçlendirerek, kamu hizmetleri için artan talebe daha iyi yanıt vermelerini sağlamaktır.
Program kapsamında Müdürlüğümüz bünyesinde Suriyeli vatandaşlara yönelik 90 saat süreli Türkçe A-1 Seviye Harmanlanmış Model Eğitimi Kursları açıldı.
Üç grup halinde açılan kurslar haftanın üç günü olacak şekilde planlandı. Planlanan kurslara yaklaşık 70 Suriyeli vatandaş katılıyor”dedi.
Kaynak: Tarsus Haber

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.