Suriyeli Göçmenleri Kıbrıs Rum Kesimine Geçirmek İçin Aracılık Yapanlar Yakalandı

Mersin'de Suriyeli Göçmenleri Şehir Merkezinden alıp, yasa dışı yolla denizden Kıbrıs'a götürecek olan 3 Göçmen Kaçakçısı yakalandı. Kafilede 19 Suriyeli Göçmen vardı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Göçmen kaçakçılığı yapan 3 şüphelinin, Kıbrıs Rum kesiminden gelecek bot ile Suriye uyruklu göçmenleri Kıbrıs’a geçirecekleri bilgisi alınması üzerine jandarma ekipleri harekete geçti.
Mersin İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalar neticesinde, göçmen kaçakçısı 3 kişinin, 14’ü erkek, 3’ü kadın ve 2’si bebek olmak üzere toplam 19 Suriye uyruklu göçmeni 3 araç ile Mersin İl merkezinden aldıkları Erdemli ilçesine doğru götürdükleri tespit edildi.
Yapılan operasyon sonucunda 3 göçmen kaçakçısı ile birlikte 19 Suriye uyruklu göçmen Erdemli ilçesinde yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 22 cep telefonu, 5 can yeleği, 7 araç şambreli ile 1 adet pompa ele geçirildi.
Olay ile ilgili göçmen kaçakçısı olduğu tespit edilen 3 organizatör ile 19 Suriye uyruklu göçmene toplam 41 Bin 264 TL idari para cezası uygulandı ve işlemleri tamamlanan 19 Suriye uyruklu göçmen Jandarma ekiplerince İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Gözaltına alınan 3 organizatör işlemlerinin tamamlanmasına müteakip adli makamlara sevk edildi ve “Göçmen Kaçakçılığı” suçundan tutuklandı, suçta kullanılan 3 otomobile adli makamlarca el konulduğu bildirildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.