Mezitli » Güncel »

Mersin Mezitli Emekli TOKİ Evleri ihalesi yapıldı

Mersin'de yapılacak olan TOKİ evlerinin ihalesi bu gün yapıldı. İşte TOKİ ile ilgili tüm detaylar.


@mersinhaber 'i takip et
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Mersin İli, Mezitli İlçesi’nde inşa edilecek olan Mersin Mezitli Emekli Toki Konutları projesinin ihalesi bugün yapıldı.
Toplam 262 adet konutun bulunduğu Mersin Mezitli Toki Evleri projesinin ihalesi 16 Temmuz 2019 tarihinde Salı günü Saat 14:30’da gerçekleştirildi.
20 Haziran 2019 tarihinde, Perşembe günü kura çekilişi gerçekleştirilen Mersin MezitliEmekli Toki Evleri projesinin ihalesi de bugün Mersin’de yapıldı.
Proje ne zaman teslim edilecek?
Projeye sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yer teslimi yapıldıktan sonra başlanacak. Projenin teslim süresi ise yer tesliminde itibaren 550 takvim günü olarak belirlendi.
2019 yılı Mart ayında başlatılan 50 bin toplu konut projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Mersin Mezitli Emekli Toki Evleriprojesinde toplam 262 adet daire yer almaktadır. Projede dairelerin dışında ayrıca Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi de yer alıyor.
Projede tek tip daire seçeneğine yer veriliyor. Projedeki tek tip konutlar 2+1 daireler olarak tasarlanmış durumda. Konutların 262 tanesi de 2+1 tipinde tasarlandı. 2+1 daireler 85 metrekare büyüklüğünde tasarlandı.
Ödeme seçenekleri neler?
Projede yer alan 2+1 dairelere yüzde 12 peşinat yani 18 bin 880 TL ödedikten sonra kalan tutar için 180 ay vade ile ödeme yapılıyor. Veya yüzde 20 peşinat, yani 31 bin 800 TL ödedikten sonra kalan tutar için 240 ay vade ile ödeme yapılıyor.
Projedeki daire fiyatları ne kadar?
Projede yer alan 85 metrekare 2+1 dairelerin fiyatları 161 bin 500 TL’den başlıyor. 2+1 dairelerin 180 vadeli aylık taksit tutarı ise 790 TL olarak belirlendi. 2+1 konutların 240 vadeli aylık taksit tutarı ise 538 TL olarak belirlendi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.
Gazeteci Uluğtürkan, “Türkiye, Büyümeyi Çukurova İle Sağlar”

Gazeteci Uluğtürkan, “Türkiye, Büyümeyi Çukurova İle Sağlar”

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uluğtürkan, üretimini ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde gerçekleştiren Türkiye’nin ekonomide zorlandığını, büyümenin en hızlı Çukurova bölgesiyle sağlanabileceğini söyledi.


@mersinhaber 'i takip et
‘Girişimcilik ve Fırsatlar’ konulu panel Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Saygın’ın yaptığı panelin açılışında konuşan Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar, oda olarak tarımdan turizme, sanayiden hizmete daha fazla girişimciye sahip olmak ve daha fazla üretmek için çalıştıklarını söyledi.
GELECEK 5 YILDA 40 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Panelin ilk konuşmacısı Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve bölgesel ekonomi gazetesi Refleks yazarı Mehmet Uluğtürkan, Türkiye’nin son 10 yıldır kişi başına düşen milli gelirini 10 bin dolardan yukarı çıkaramadığına dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin orta gelir tuzağına yakalandığına vurgu yapan Uluğtürkan, “Hemen hemen her sektörde ağırlıklı üretim Marmara Bölgesi’nde gerçekleştiriliyor. Bu bölgede kişi başına düşen gelir seviyesi İtalya’yı yakalamış durumda. Yani orta gelir tuzağı burada yaşanmıyor. Ama Marmara Bölgesi dışındaki bölgelerde üretim yeterli değil. O zaman Türkiye’ye yeni bir Marmara daha lazım. Bu ülkede ikinci yaratılacak Marmara en hızlı Çukurova’da kurulabilir” dedi. Önümüzdeki 5 yılda Akkuyu Nükleer Santral’den Ceyhan Enerji Bölgesi’ne uzanan havzada 40 milyar dolara yakın yatırım gerçekleştirileceğini belirten Uluğtürkan, “Bu yatırımlar bölge ekonomisine dinamizm kazandıracak. Nitelikli insan kaynağıyla birlikte alım gücü artacak. O zaman iş insanlarımızdan yerel yönetime, üniversitelerimizden kurumlarımıza herkes hazırlığını şimdiden yapmalı. Türkiye’nin ilk nükleer tesisine en yakın ekonomisi güçlü ilçe olarak Silifke’ye çok iş düşüyor” diye konuştu.
SİLİFKE YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİĞİN MERKEZİ OLABİLİR
Panelistler arasında yer alan Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden de dünyada ve Türkiye’de girişimciliğin geldiği son durumla ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin nitelikli, inovatif iş fikirlerini hayata geçiren çok sayıda girişimciye ihtiyacı bulunduğunu belirten GED Başkanı Özden, bu kaynağın önemli bölümünün Silifke’den çıkabileceğini söyledi. Silifke’nin 40 ilden daha fazla ihracat yaptığını kaydeden Özden, “Yapılan ihracat tarım ve sanayide Silifke’nin güçlü bir ilçe olduğunu gösteriyor. Bu ilçede 3 binin üzerinde meslek yüksek okulu öğrencisi olduğunu öğrendim. Bu öğrenciler arasında kendi iş fikrini hayata geçirmek isteyenlere üniversitemiz eğitim verir, iş dünyası temsilcilerimiz, Silifke TSO mentorluk yapar ve melek yatırımcı sağlanırsa Türkiye’nin en etkin girişimcilerini buradan çıkarabiliriz. Silifke’de oluşturulacak bir girişimcilik ekosistemi birçok ilçeye örnek olabilir” diye konuştu.
SAYGIN: SİLİFKE’Yİ TÜRKİYE’YE TANITIYORUZ
Silifke iş dünyası temsilcileri ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelin moderatörü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Saygın da Silifke’nin ekonomik büyüme çerçevesinde öncelikle tanıtıma ihtiyacı olduğunu bu çerçevede geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen KKTC Başbakanı ve TOBB Başkanı başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Liderlik Akademisi’ etkinliğiyle önemli ölçüde sağlandığını söyledi. Girişimciliğin geliştirilmesine katkı sağlama çerçevesinde hazırladıkları ‘İşletmelere ve Girişimciliğe Güncel Bakış’ adlı kitap yayınladıklarını da belirten Saygın, bu yöndeki faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.
Silifke TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu panel sonrası gazeteci Mehmet Uluğtürkan, Doğan Kitap’tan çıkan kurtuluş savaşı romanı ‘Madalyasız’ı da imzaladı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.