Suriyeli Kadınlara, “Pembe Tır’da Kanser Taramaları Yapılıyor

Dr. Kaleli, “Kanserde Erken Teşhis Çok Önemli”


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus’ta yaşayan Suriyeli kadınlar, kanser taramalarında geçmeye başladı.
Tarsus’un Girne Mahallesinde faaliyette olan ‘Göçmen Sağlığı Merkezinde’ kanser taramalarının ‘Pembe Tır’da devam ettiğini belirten İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, “göçmenlere Kanser Taraması yapacak olan ,Sıhhat Projesi kapsamında gönderilen Pembe Tır faaliyete geçmiştir.30-69 yaş tüm göçmen kadınların göğüs ,rahim ağzı ,kolon kanseri taramaları sürüyor” dedi.
Kanser vakalarında son yıllarda ciddi artış yaşandığını hatırlatan Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, “Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olduğunu ve aslında erken teşhisle bu hastalığı önleyebileceğimizi biliyoruz.
Bizim amacımız erken tanıyla hızlı davranmak ve süreci kolaylaştırmaktır. Kanser aslında öldürmüyor, erken tanı olduğu zaman en zor kanser türünde bile gerçekten kurtulabiliyorsunuz.
Bu konuda teşhis çok önemlidir. Kimi kanser türleri sessiz ve sinsi olabiliyor ama meme kanserini, rahim ağzı kanserini erken tanıyla çözmemiz mümkün hale gelmektedir” diye konuştu.
Kaynak: Yeni Doğuş

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.