Başkan Seçer’in Dünya Engelliler Haftası Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Dünya Engelliler Haftası” dolayısı ile bir mesaj yayımladı.


@mersinhaber 'i takip et
Hayatımıza “engel” kelimesi olarak giren kelime aslında; onların dünyalarını özgürleştiremeyen, güzelleştiremeyen, onlara özgür yaşam hakkı tanıyamayan, üretmelerine imkân sağlayamayan yetersizliklerin adıdır.
Engel ne ayaktadır, ne elde; ne gözdedir, ne kulakta… Engel onların özgürce gezemediği sokaklarda, empati kuramadığımız düşüncelerde, birbirimizi yeterince dinleyemediğimiz kulaklarda, hoşgörüyle yaklaşamadığımız hislerimizde, şefkati hissettiremediğimiz yüreğimiz de…
Ne zaman ki bu engeller kalkar, o zaman engelli diye tanımladığımız vatandaşlarımızın da engeli kalkar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, kentimizi daha erişilebilir, daha ulaşılabilir, daha etkin, daha mutlu bir yer haline getirmek için önce empati kuracağız, sonra engelleri kaldıracağız.
Tekerleklerin özgürce sokaklarda dolaşabildiği, denizin pencereden değil, sahilden izlendiği, yeteneklerin bir odada sıkışıp kalmadığı, umutsuzluğun yerini umuda bırakan, engeli değil, kanatları olan bir kent için çabalıyor olacağız.
Söz verdiğimiz gibi erişilebilir yolları, engelli araçları için şarj istasyonlarını, engelsiz ulaşımı, üretken bir toplum için engelsiz yaşam alanlarını hep birlikte hayata geçireceğiz.
İnanıyoruz ki; sevgi varsa her şey yerini güzel bir dünyaya bırakır.
Yüreğinde engeli olmayan, hayata kalp gözüyle bakan vatandaşlarımızın gününü kutluyor, tüm zorlukları birlikte göğüsleyen kıymetli ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.