Akdeniz » Anamur »

Mersin Anamur İle Antalya Gazipaşa Arasındaki Tünel İnşaatı Tamamlandığında, Anamur - Gazipaşa 35 Dakikaya İnecek

Türkiye’nin en uzun ikinci tüneli olacak olan , Anamur Gazipaşa arasındaki tünel inşaatı, hızla devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında devam eden çalışmalarda sona yaklaşılırken Türkiye’nin en uzun ikinci tüneli olacak olan , Anamur Gazipaşa arasındaki tünel inşaatı, hızla devam ediyor.
Mersin Antalya arasında yapımına devam edilen ve 500 Km’lik mesafeyi 5 saate düşürecek olan Akdeniz Sahil Yolu Projesinde , yaklaşık 40 Km uzunluğunda 34 tünel , 17 viyadük ve 65 adette köprü bulunuyor.
Gazipaşa Havaalanının açılması ile birlikte Anamur için daha da önemli hale gelen Anamur Gazipaşa arasında yapımına başlanan ve Gazipaşa Güney mahallesinden çıkacak olan tünelin uzunluğu yaklaşık 11 Km olacak.
Türkiye’nin en uzun tüneli , bilindiği gibi geçen yıl hizmete açılan Ovit Tüneli ve bu tünel 14,3 Km uzunluğunda.
Anamur Gazipaşa arasındaki 80 Km’lik yol daha önceleri 1,5 saatte tamamlanırken , 11 Km olan bu tünelinde tamamlanması ile , Anamur Gazipaşa arası yolculuk yaklaşık olarak 35 dakikada tamamlanacak.
Haber: Anamur Postası



Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.