Mersin'de Kırsal Mahalle Buluşmaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk çalışma Grubu, 6360 yasa ile Mahalleye dönüşen köylerdeki kültürel ve üretimsel değerlerin korunması, desteklenmesi amacıyla “Kırsal Mahalle Buluşmaları” gezilerini hazırladı.


@mersinhaber 'i takip et
Üretici Köy kadınlarına destek olmak ve kentli kadın ve çocuklara kırsal hayatı tattırmak amacıyla düzenlenecek olan bu gezilerle her hafta farklı köylere gidilecek.
Ayrıca yapılan gezilerde mahallelerde örnek olabilecek üretimler hakkında bilgilenme, kültürlerini tanıtma, dayanışma aynı zamanda kırsal yaşamdaki kadınlara ürettiklerini satabilecekleri ortam sağlayarak kadın üreticilerinin desteklenmesi ve yaşatılması da hedefleniyor.
Bu haftaki gezinin Ülkemizin Tek Giritli köyü İhsaniye(Melemez) mahallesine yapılacağı belirtildi. Mersin merkeze yaklaşık 20 km civarında olan köyde Girit gelenekleri ve lezzetleri halen sürdürülmekte. Yöresel birçok Girit yemekleri ve ürünlerin bulunabileceği restaurant ve cafenin mevcut olduğu köyde kadınların ürünlerinin yapılış süreçleri hakkında bilgi verilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar İhsaniye(Melemez köyü ) mahalle gezisine katılma daveti yapıldı.
Geziye katılımın Mahalle kapasitelerinden dolayı sınırlı olacağı için ön kayıtın zorunlu olduğu bildirildi. Gezi Bilgi ve Kayıt için İletişim Telefon: 0 324 320 17 70 (dahili 2003)

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.