Adana »

Sektörel Güven Endeksleri Açıklandı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sektörel Güven Endeksleri, Mayıs ayı oranları değerlendirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Yapılan değerlendirmede, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksinin Nisan ayında 83,1 iken, Mayıs ayında %4,4 oranında azalarak 79,4 olduğu ifade edildi.
Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endekslerinin sırasıyla %4,8, %3,7 ve %4,7 azalarak 75,1, 73,2 ve 90 değerlerini aldığı belirtildi.
Perakende ticaret sektörü güven endeksi 89,9 oldu
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksinin Mayıs ayında %0,7 oranında azalarak 89,9 olduğu bildirildi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar ve iş hacmi-satışlar beklentisi endekslerinin sırasıyla %3,7 ve %0,3 azalarak 73,3 ve 87,6 değerlerini aldığı, mevcut mal stok seviyesi endeksinin ise %1,1 artarak 109 değerini aldığı belirtildi.
İnşaat sektörü güven endeksi 49,8 oldu
Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksinin bir önceki ayda 53,9 iken, Mayıs ayında %7,7 oranında azalarak 49,8 olduğu belirtildi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksinin ve toplam çalışan sayısı beklentisi endekslerinin sırayla %5,9 ve %8,8 azalarak 38,4 ve 61,2 olduğu ifade edildi.
Mevsim etkilerinden arındırılmış sektörel güven endeksleri, Mayıs 2019

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.