Tarsus » Eğitim »

2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Semineri Yapıldı

Tarsus Müftülüğü tarafından 2019 yılı yaz Kur’an kursları semineri yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
12 Haziran 2019 Çarşamba günü Müftülük Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İlçe Müftüsü ALİ CAN, Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim uzmanlarından Kader Çıplak ve İpek Kahraman ile din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, kurs kayıtlarının nasıl yapılacağı, 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak olan eğitim-öğretimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetlerin yapılabileceği, Eğitim Öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği gibi hususlarda bilgilendirmeler yapıldı.
Tarsus İlçe Müftülüğünü vekâleten yürüten ve geçtiğimiz günlerde Müftü olarak görevlendirilen Müftü Ali Can, 2019 Yaz Kur’an Kursları kapsamında görevlendirilecek personele Çocuk ve Ergen psikolojisi ve Mahremiyet Eğitiminde dikkat edilmesi gereken ilkeler üzerinde açıklamalar yaptı. Müftü Can konuşmasında; kursa başlarken dikkat edilmesi gereken hususlar, öğrenciyi ve öğreticiyi bekleyen sorunlar, öğrencilerle iletişim, derslerin işlenişi, öğretim yöntem ve teknikleri, öğretim metodu, sorunların çözümü, mahremiyet bilinci, çocuk istismarı ve mevzuat hakkında açıklamalarda bulundu.
Ayrıca Seminerlere konuşmacı olarak, Kur’an Kursu öğreticimiz Gül Karakaya; Kur’an Öğretiminde yeni yöntem ve teknikler hususunda bilgilendirmeler yaptı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.