Tarsus » Sağlık »

Seçim Döneminde Vaat Edilen Kırsal Mahallelere Sağlık Kabinleri Projesi İçin, Tarsus’ta Çalışmalar Başlatıldı

Kentimizde köylülerin yararlanabileceği 35 adet sağlık ocağı kurulması için çalışmalar hızlandırıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile başlayan Sağlık Konteyneri çalışmasın da ilk etap çalışmalarının sonuna gelindi.
Göreve geldiği ilk günden itibaren ”Sağlıklı Tarsus” için çalışmalar başlatan Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, belediye tesisi içerisinde bulunan polikliniği de daha kullanır hale getirmiş ve orada vatandaşların sağlık sorunları üzerine çalışma yapılması talimatı vermişti.
Yine benzer çalışmalar için yardımcıları ile bir araya gelen Bozdoğan 129 mahalleye 40 metrekareden oluşan 35 sağlık kabini kurulması için çalışma başlattı.
İlk etapta 3 köyden acil talep geldiği kaydedilirken, Başkanın Damlama, Boztepe, Boğazpınarında istasyon kurulması ile ilgili aciliyet kararı verdiği kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı bilgisinde , Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan projede , mahalle sakinlerine ilk yardım konusunda da ücretsiz eğitimler verilecek.
Halk sağlığına büyük katkı sağlayacak olan sağlık istasyonları Sağlık ocağı normlarında ve tam donanımla hizmet sunacak, içinde muayenehane , doktor odası ve bekleme odası olacak tesislerde , bakanlığa bağlı hemşirelerinde görevlendirilmesi sağlanarak vatandaşlara kesintisiz sağlık hizmeti sunulacak.
Haber: Tarsus Gündem
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.