Tarsus » Eğitim »

AB Müktesebat Denetçiliği Eğitimi

Türkiye çapında TOBB ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve EUROCHAMBRES (Avrupa Odaları) işbirliğinde AB Uyum uygulamalarının denetimi için 25 kişi seçildiği bildirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Rasim Sarı’nın da seçilen denetçiler arasında yer almasıyla, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye-AB İş Diyalogu projesine katılım sağlandı.
Eğitimlerde; AB müktesebatına uyum çalışmalarının izlenmesi ve bu süreci yönetilme kapasitelerinin artırılması amacıyla müktesebata uyum denetimi uygulaması gerçekleştirilecek. Bu kapsamda AB müktesebatına (çevre, iş güvenliği ve sağlığı, tüketicinin korunması, gıda ve kimyasallar, CE işaretine ilişkin yeni yaklaşım direktifi kapsamındaki ürünler) uyum düzeyinin ölçülmesini öngören analitik bir çalışmanın yapılması öngörülüyor.
AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları eğitimi kapsamında "Tarımsal Gıda Ürünleri", "CE İşareti Kapsamındaki Endüstriyel Ürünler" ve "Sürdürülebilir Üretim ve Ticaret " konularında bilgi alınacak olup, eğitimin tamamlanmasınadan sonra AB üyesi ülkelerinden gelecek uzmanlarla üye firmalarımızın ihtiyaçları olan bilgi ve danışmanlık yapılacak. Böylece, dış ticaret yapan veya yapmak isteyen Tarsus TSO üyeleri, ürünlerinin veya ambalajlamalarının AB mevzuatına uygunlukları değerlendirilmiş olacak. Bu çalışma için de Türkiye’den 25 denetçi, vasıfları göz önünde bulundurularak seçildiği kaydedildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.