Güncel »

Mersin Valiliği LGBTİ'nin Etkinliğine İzin Vermeyecek

Mersin’de LGBTİ kuruluşlar tarafından yapılması planlanan her türlü etkinliği Mersin Valiliği yayınladığı duyuru ile yasakladı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Valiliği, Mersin’de LGBTİ dernekler tarafından yapılması planlanan her türlü etkinliği, etkinlik için herhangi resmi bir başvuru olmadan yayınladığı duyuru ile bu etkinliklerin önünü tamamen kapattı.
Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada Kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/a ve 11/c maddelerine istinaden LGBTİ ( Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İntersex ) dernekleri veya benzer oluşum ve gruplar tarafından ilimizde kamuya açık alanlarda yapılması düşünülen yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stand/çadır kurma, bildiri dağıtma, şenlik, festival vb. her türlü etkinlik 25 Haziran 2019 tarihinden itibaren (20) gün süreyle yasaklanmıştır.”denildi.

Hatırlanacağı üzere Mersin'de önceki yıllarda düzenlenen yürüyüşlerde olaylar çıkmış polis çıkan olayları güçlükle bastırmıştı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.