Siyaset » Dünya »

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Putin Mersin Akkuyu Nükleer Santralini Konuştular

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Akkuyu Nükleer Santralini görüştü.


@mersinhaber 'i takip et
Japonya’nın Osaka şehirnde dünya liderlerinin toplandığı G20 Liderler zirvesi kapsamın yapılan birebir görüşmelerde Türkiye Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konularla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.
Yapılan görüşmede, siyasi, askeri, kültürel ve ekonomik gelişmeler ele alınırken, özellikle S-400 ve Mersin Akkuyu Nükleer Santrali görüşüldü.
Konu ile ilgili görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Son dönemde ilişkilerimizde çok ciddi ivme yakaladık. İşbirliğinin S-400 mutabakatıyla ilerlediğini görüyoruz. S-400'ler konusunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil. Şu anda gözler, bu işin sevkiyatıyla ilgili süreçte. Akkuyu Nükleer Santrali’nin 2023’te devreye alınması önemli. Vize muafiyetinde istediğimiz noktada değiliz" dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.