Tarsus » Ekonomi » Güncel » Adana »

Mersin Tarsus İlçesinde Turistik Caddelere Tek Yön Uygulaması Başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde tarihi mekanlarda trafik akışını rahatlamak için tek yön uygulamasına geçildi.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’in Tarsus ilçesinde Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni, Hz. Daniyel Makami, Kubat Paşa Medresesi ile onlarca tarihi alana giden yol UKOME kararı ile tek yön uygulamasına geçildi.
Tarsusun Adana Caddesi üzerindeki Ulucami yolu olarak bilinen cadde çift yönlü olarak hizmet veriyordu. Oldukça dar olan cadde üzerinde zaman zaman trafik yoğunluğu nedeniyle tartışmalar çıkıyor trafik adete her gün kilitleniyordu.
Tarsus Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Büro Amirliğinin uygulamaya başlattığı bu yol artık tek yönlü olarak kullanılacak.
Söz konusu yola sadece giriş yapacak olan araçlar aynı yoldan çıkış yapamayacak.
Uygulama özellikle bu cadde üzerinde bulunan esnafları ve vatandaşı memnun ederken buna benzer çalışmaların başka noktalarda da devam edeceği öğrenildi.
Öte yandan tek yönden araç kullanmanın cezasının 2 bin 475 TL olduğu hatırlanması gerekirker sürücülerin oldukça dikkatli olması gerekiyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.