Tarsus » Mut » Ekonomi »

Tarsus Beyazı Üzüm'ün Taneleme Sorunu Çözüldü

Tarsus Beyazı Üzüm çeşidinin taneleme sorunu çözüldü. Çalışmaları yerinde inceleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, ''Üzümün rengi, kokusu ve tadıyla oynanmadan dayanıklığının artırıldığını ifade etti.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu Tarsus Beyazı üzümün taneleme sorunu çözüldü.Projenin dördüncü yılı tamamlanırken, Tarsus Beyazı üzümün Mutasyon ıslahı yoluyla sap güçlendirmesi yapıldı.
Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, Tarsus Beyazı'nın dünya markası yolunda ilerlediğini ifade ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Projenin 5 yıllık olduğunu söyleyen Okyay, ''Gelecek yıl projenin süresi tamamlanıyor. Daha sonra projenin 2. Aşamasına geçilecek. Üzümün, rengi, kokusu ve tadıyla oynamadan dayanaklığı artırıldı. Bu çalışmayla birlikte Tarsus Beyazı Üzüm çeşidinin pazar payını ve ihracatı artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle hem üreticimiz hem de bağcılık sektörüne daha fazla kazanç getirecektir. Bunun yanı sıra erkenci çeşit olarak da verimlilik alacağımıza inandığımız Tarsus Beyazı üzümümüzün örtü altı uygulamaları için pilot bölge seçerek, önümüzdeki sezon çalışmalara başlayacağız. '' dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.