Tarsus » Siyaset » Güncel »

Mersin İyi Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin’de çocuk Anneleri Meclise Taşıdı

Mersin İyi Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız çocuk anneler iddasını meclise taşıdı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin İyi Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, geçtiğimiz günlerde Mersin Haber olarak “Mersin Tarsus ‘ta 200’ Yakın Çocuk Anne Oldu” başlığı ile gündeme getirdiğimiz haberi meclise gündemine taşıyarak soru önergesi verdi.
Sıdalı, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırması için konuyla ilgili iddialarının araştırılmasını istedi.
Sıdalı yaptığı açıklamada, "2018 -2019 yılları arasında Tarsus ilçemizde gerçekleştiği iddia edilen 147 çocuk gebe vakasını TBMM gündemine taşıyarak bir soru önergesi verdim. 12 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun doğum yaptığı iddialarını, son 10 yılda Mersin'de 18 yaş altı kaç çocuğun doğum yaptığını ve bunların kaçının adli makamlara iletildiğini ve ne gibi cezalar verildiğini sordum. Çocuk istismarının her türünün karşısındayız. Çocuklarımız oyun oynamalı, okula gitmeli ve her türlü tehlikeden uzak bir şekilde büyümelidir. Bu vaka başta olmak üzere çocuk ve gençlerimizi alakadar eden her türlü meselenin takipçisi olacağım." ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.