"Basit Bir Yerel Basın" İfadelerini Kullanan Başkan Bozdoğan'a, Tarsus Gazeteciler Cemiyetinden Özür’e Davet

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamayla Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı özür dilemeye davet etti.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Emre Geçim imzasıyla yayınlanan açıklamada, Başkan Bozdoğan’ın Belediye tarafından düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, “Basit Bir Yerel Basın’a Bile” ifadesini kullanması, emekçi ve çok zor şartlar altında mesleğini icra eden gazetecileri derinden yaralamıştır.
Başkan Bozdoğan bilmedilir ki ulusal basının mutfağı “Yerel Basındır”. Hatta Tarsus Gazeteciler Cemiyeti, Tarsus Üniversitesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Tarsus’a kazandırılan Çukurova Havalimanı gibi kentin gelişmesine katkı sunacak projeler için defalarca Ankara’ya giderek lobi faaliyetleri yürütmüş ve birçok eserin Tarsus’a kazandırılmasına katkıda bulunmuştur.
Kentin dinamikleriyle birlikte hareket ederek Tarsus ve Tarsusluların menfaatine, mesai gözetmeksizin çalışan basın emekçilerini “Basit” olarak itham eden Bozdoğan’ı kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz.
Bozdoğan unutmamalıdır ki Tarsuslu vatandaşların sorunlarını ve dertlerinin ilgili kişi ve kurumlara duyurulması noktasında “Basit” diye nitelendirdiğiniz yerel basın, bir kilit noktasıdır.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün;” Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir”, sözlerini unutmamanızı da tavsiye ediyoruz.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.