Tarsus » Eğitim »

Tarsus'ta Hangi Okullar İkili Eğitime Geçmeye Hazırlanıyor?

Tarsus’ta yeni eğitim öğretim yılı başlamadan bazı konularda sancıları başlamış durumda.


@mersinhaber 'i takip et
Özellikle Türkiye genelinde tekli eğitime geçilmesi konusunda çalışmalar sürerken yeni öğretim yılında Tarsus’taki bazı okullarda ikili eğitime geçileceği şimdiden velileri tedirgin etmiş durumda.
Tarsus’ta bulunan MUKAL(Mustafa Kemal Anadolu Lisesi) ve AKBAL(Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi) okullarının ikili eğitim sistemine geçeceğini duyan veliler adeta isyan etmektedirler.
Tekli eğitimde çocuklar 08:15 ile 15.30 arasında okullara gitmekteydi.
İkili eğitim başladığında sabah okula gidecek öğrencilerin ders başı yapma saati 06.50 olacağı ve öğlenci olarak okula gidecek öğrencilerin ise akşam çıkış saatlerinin 18:00-19:00 arası bir saatte olması muhtemel gözükmekte.
Bu durumda bu okula sabah gidecek öğrencilerin en az sabah 04:00’de uyanması gerekecek. Kimi öğrencilerin köylerden de geleceği düşünüldüğünde köyden kalkış yapan otobüs seferleriyle okula gidiş saatleri çakışmayacak gibi gözükmekte. Yani bir köyden 1 öğrenci bu iki okuldan birine geliyorsa otobüsler sadece bir yolcu için seferlerini düzenleme yoluna gitmezler.
Ayrıca sabah giriş ve akşam çıkış saatlerinin kış aylarındaki hava koşulları düşünüldüğünde bu çocukların güvenlik sorunları ile karşı karşıya gelecekleri konusu da göz ardı edilmemelidir.
Ayrıca Mersin genelinde toplam 10 Anadolu Lisesinin bu şekilde ikili eğitime geçeceği gelen bilgiler arasındadır.
Eğitimin kalitesi ve çocuklarının güvenliğini ve uyku saatlerini düşünen veliler bu durumun biran önce düzeltilmesi gerektiğini belirtmektedirler. (Haber-Yorum: Cemal DOLAŞMAZ)

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.