Tarsus » Silifke » Erdemli » Çamlıyayla » Güncel »

Mersin'de Kayıp Kaçak Oranı En Aza İndirilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) yazılımının güncellemesini tamamladı.


@mersinhaber 'i takip et
İçme suyunda kayıp-kaçak sorununa kalıcı ve sistematik çözüm üretmek için alt yapıda önemli çalışmaları hayata geçiren MESKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunun bilgisayar ortamında adım adım izlenip ölçüldüğü SCADA (Merkezi Denetim ve Veri Toplama) sistemiyle suyun anlık kontrolünü ve daha verimli kullanımı sağlayacak.

Genel Müdürlüğe ait mevcut SCADA yazılımının güncel versiyonu ile Silifke, Erdemli, Tarsus, Çamlıyayla ve diğer bölgelerde bulunan işletme tesislerinin lokal otomasyon işlemleri tamamlandı ve mevcut SCADA sistemine tam entegrasyonu gerçekleştirildi.

Güncel versiyonu ile birlikte mevcut SCADA sisteminde yaşanan sıkıntılar son buldu. Silifke, Erdemli, Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerimizin merkezinde bulunan terfi istasyonları ve içme suyu depoları SCADA merkezinden izlenebilir ve kontrol edilebilir hale getirildi.

SCADA yazılımının güncellenmesiyle işletme maliyetleri hızla azalırken, işletme hatalarından kaynaklı su kayıpların önüne geçildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.