Güncel »

ÖSO'dan Türkiye'deki Suriyelilere 'Geri Dönün' Çağrısı

Sınır ötesi harekatlar ile terör örgütlerinden arındırılan bölgelerde eli tetikte görev yapan ÖSO güçleri, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin dönmesini bekliyor.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Zeytin Dalı harekatı ile başlayan ve sonrasında Özgür Suriye Ordusu güçlerince desteklenen sınır ötesi operasyonlarla, Suriye'nin pek çok bölgesi teröristlerden temizlendi.

Şimdilerde ise ÖSO güçleri, 24 saat nöbet tutup, bölgeyi koruyor.

ÖSO komutanlarından Ebu Ali Adduno,Türkiye'de barınan Suriyelileri TSK'nın düzenlediği harekatlar ile huzura kavuşan bölgelere geri dönmeye davet etti.

CELABRUS İLE AFRİN ARASINDAKİ BÖLGEDE KONTROL SAĞLANDI

Terör örgütlerinin işgal ettikleri bölgedeki sivillere baskı uygulaması ve buralardan Gaziantep ile Kilis'e yönelik roket ve havanlı saldırılar düzenleyerek tehdit oluşturması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos 2016'da Fırat Kalkanı, 20 Ocak 2018 tarihinde ise Zeytin Dalı harekatları düzenlenmişti.

Harekatlarla Cerablus ile Afrin arasında bulunan 4 bin kilometre karenin üzerinde alan terör örgütlerinden temizlendi ve zorunlu olarak göç eden binlerce insan yeniden evlerine döndü.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.