Erdemli »

Mersin’de Çiftçinin Salatalık İsyanı

Mersin’de hasadına başlanan salatalık çiftçinin yüzünü güldürmezken, çiftçiler tarlada 0,20 kuruş olan salatalğın fiyatının pazarda 2 TL olmasına tepki gösterdiler.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in Erdemli ilçesinde hıyar hasadına 20 kuruş fiyatla başlangıç yapıldı. Çiftçinin bin bir emekle yetiştirdiği ürünlere alıcı olmaması ya da düşük fiyata satılması hasadın buruk başlamasına neden oldu.
Seralardaki ürünün büyük bir kısmının henüz toplanmamış olması ve düşük fiyattan satılması çiftçiyi endişelendirdi. Çiftçiler satılmayan ürünlerini hayvanlarına ya da çöpe dökmek zorunda kalırken bazı çiftçiler ise hıyarları yola dökerek durumu protesto etti.
Tarlada topladıkları salatalıkları sebze halinde 0,20 kuruşa veriklerini fakat bu ürünün pazarda 2 TL’ye satılmasına anlam veremediklerini belirterek, 0,20 kuruşun şu an kendileri için zarar olduklarını ve bu yüzden hasat yapmadıklarını belirttiler.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.