Adana »

Haziran Ayında 96 Milyon Tavuk Kesildi

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kümes Hayvancılığı Üretimi, Haziran 2019 sonuçları değerlendirildi.


@mersinhaber 'i takip et
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kümes Hayvancılığı Üretimi, Haziran 2019 sonuçları değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda,Türkiye'de Haziran ayında tavuk yumurtası üretiminin 1,5 milyar adet olarak gerçekleştiği belirtildi.
Tavuk yumurtası üretiminin Haziran ayında bir önceki aya göre %7,9, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 azaldığı ifade edildi.
Kesilen tavuk sayısı 96 milyon, kesilen hindi sayısı ise 395 bin adet oldu
Açıklamada; kesilen tavuk sayısı Haziran ayında bir önceki aya göre %11,7, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,3 azaldığı; Haziran ayında kesilen hindi sayısının da bir önceki aya göre %13,7, bir önceki yılın aynı ayına göre %30,9 azaldığı ifade edildi.
Tavuk eti üretimi 168 522 ton, hindi eti üretimi ise 3 968 ton olarak gerçekleşti
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tavuk eti üretiminin Haziran ayında bir önceki aya göre %12,8, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,6 azaldığı belirtildi. Haziran ayında hindi eti üretiminin ise bir önceki aya göre %14,8, bir önceki yılın aynı ayına göre %36 azaldığına dikkat çekildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.