Akdeniz »

Kent Merkezinde Rastlanan ve Burnuna Şiş Sokulan Domuzu Büyükşehir Kurtardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunarak, Akdeniz İlçesi Yeni Mahalle’de bir apartman girişine saklanan yaralı domuza sahip çıktı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri burnuna şiş sokularak yaralanan domuzu yakalayarak, tedavisini yaptırmak üzere Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne teslim etti. Tedavisi yapılan domuz Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile irtibata geçilerek doğaya salındı.
Mersin’de burnuna şiş sokularak yaralandığı tespit edilen ve bir apartmanın girişinde saklanan domuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurtarıldı.
Bir kafese kapatılarak kent merkezine getirilen domuz, bir süre sonra kafesten kaçarak, bitkin halde yakındaki apartmana girdi. Mahalle sakinlerinden biri ise cep telefonu kamerası ile o anları kaydederek polis ve itfaiyeye ihbarda bulundu. Gelen ihbar üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yaralı domuzu bulunduğu yerden aldı. Kurtarılan domuz tedavisi yapılmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Dairesi Başkanlığı ekiplerine teslim edildi. Kaşlı Hayvan Geçici Bakımevi’ne getirilen domuz, tedavileri tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.
Domuzun burnuna şiş sokulduğu tespit edildi
Domuzun bitkin olduğunu gören Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Dairesi’ne bağlı veteriner hekimler, yaptıkları kontrolde hayvanın burnuna şiş sokularak yaralandığını belirledi. Tedavisi tamamlanan domuz Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile irtibata geçilerek, doğaya salındı.
Domuzu kente getirdiği belirlenen ve gözaltına alınan lokanta çalışanı ifadesinde hayvanı yaralı halde bulduğunu ve tedavisini yaptırmak için kente getirdiğini öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.