Mersin'de "Kürtçe Şarkı" Cinayetinin Katil Zanlısı Kuzey Irakta Yakalandı

Mersin’de 2010 yılında bir barda kürtçe şarkı söylemediği için öldürülen Sarp Öztürk’ün katil zanlısı Kuzey Irak’ta yakalandı.


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgiye göre, 17 Aralık 2010 tarihinde Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir barda 'Kürtçe şarkı söylemediği' için öldürüldüğü iddia edilen sanatçı Sarp Öztürk (38)’ün katil zanlısının yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmıştı.
Olayın ardından düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, silahı kullandığı ileri sürülen Metin Baydar ise kayıplara karışmıştı.
Cinayet olayı üzerinden yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen cinayetle ilgili çalışmasını sürdüren Mersin Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlı Metin Baydar'ın Kuzey Irak'ta olduğunu belirledi.
Şüphelinin gizlendiği adresi tespit eden Mersin polisi, durumu Türk İnterpolüne bildirdi. 10 yıldır 'kırmızı bülten' ile aranan zanlı, Türk İnterpolü ve Kuzey Irak güvenlik birimlerince düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan zanlı ile ilgili yargılamanın, önümüzdeki aylarda Mersin'de devam edileceği öğrenildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.