Yenişehir » Akdeniz »

Mersin’de Meyve Ağaçlarındaki Zararlılar İçin, Avcı Böcekler Bahçelere Salındı

Yenişehir İlçe Orman ve Tarım Müdürlüğünce hazırlanan AKİB ve MTSO tarafından desteklenen " Karahacılı'da Biyolojik Mücadeleye Geçiş Projesi" kapsamında Karahacılı Mahallesinde Nar ve Turunçgilde, yoğun olarak zarar veren türlere karşı, avcı böcekler bahçelere salındı.


@mersinhaber 'i takip et
Unlu bit zararlısına karşı, Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen, Önceki yıl yaprak biti için uğur böceği salınarak uygulama yapılan bahçede % 100 yakın başarı sağlandığı gözlemlenen böcekler Predatör (Cryptolaemus montrouzieri) ve Parazitoid (leptomastix dactylopii) demonstrasyon bahçesine salındı.
Deneme amaçlı bahçesine uygulama yapılan Mersinli üretici, sonuçlardan çok memnun olduğunu ifade ederek, Eylül ayından bu tarafa bahçesinde ilaçlama yapmadığını, ilaçlama yönteminin maliyetinin üçte biri kadarına ise biyolojik mücadelede bulunduğunu paylaştı.
Avcı böceklerin salımı için İl Tarım ve Orman Müdürü Arif ABALI, Bakanlık biyolojik ve biyoteknik mücadeleye destekleme yapıldığını belirterek üreticileri desteklemelerden faydalanmaya davet etti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.