Yenişehir »

Mersin’de Sahre Alkol Denetimleri Sürüyor

Yaşanan sahte alkol ölümlerin ardından, Mersin’de yetkililer alkol satışı yapılan iş yerlerinde denetimleri artırmaya başladı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin genelinde kaçak ve sahte alkollü içki tüketimi sonucu yaşanan zehirlenme ve ölüm vakaları nedeniyle Yenişehir İlçesinde iş yerlerine denetimler yapıldı.
Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak mesai gözetmeksizin alkollü içki satışı ve sunumu yapılan işletmelere yönelik denetimler yapıldı.
Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 170 işyerinde gece ve 90 işyerinde gündüz olmak üzere 260 denetim gerçekleştirildi.
Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerek ihbar ve şikayetler gerekse yol kontrollerinde ele geçirilen alkollü içecek ve alkollü içecek yapımında kullanıldığı düşünülen sıvılar Tarım ve Orman Müdürlüğü z aracılığı ile Mersin Gıda Kontrol Laboratuvarında analiz ettirildikten sonra mevzuata uygun olmayan ürünler gerekli yasal islemlerin yapılması için ilgili birimlere bildirildiği açıklandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.