Tarsus »

Pamuk ve Soya da Hasadın Başlamasına Rağmen Destek Primlerinin Açıklanmaması Çiftçileri Sıkıntıya Sürüklüyor

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, destek primlerinin arzu edilen şekilde en kısa sürede açıklanmasını beklediklerini söyledi.


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye’nin en önemli tarım bölgeleri arasında yer alan Tarsus’ta pamuk ve soya fasulye üreticisi çiftçiler, hasadın başlamasına rağmen, hala devlet tarafından destekleme primlerinin açıklanmamasının sıkıntısını yaşıyorlar.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, aylar öncesinden açıklanması gereken taban fiyatların son yıllarda eski gücünü kaybeden Çukobirlik tarafından açıklanmamasından dolayı bölge üreticisinin zorluk yaşadığına dikkati çekti.
Taban fiyatın arzu edilen oranda açıklanmamasından dolayı fiyat konusunda olması gerekenin ardından piyasa fiyatları oluştuğuna vurgu yapan Veyis Avcı, “Bu durum zaten borçlu olan çiftçinin umudunu kırmakta. Pamukta hasad devam ediyor. Soya da ise ilk ürün hasad ediliyor. Böylesine bir dönemde halen destekleme primlerinin açıklanmaması ve taban fiyat belirsizliğine biran önce çözüm bulunmasını yetkililerden bekliyoruz” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.