Yenişehir » Mezitli »

Mersin’de Acil Toplanma Yerleri Neresidir? Mersin’de deprem anında acil toplanma alanlarını nerede

Son günlerde Ülke genelinde yaşanan depremlerin ardından akılara “Acil Toplanma Alanları” neresidir sorusu geldi. Peki Mersin’de AFAD Acil Toplanma Alanları” nerede, İşte cevabı.


@mersinhaber 'i takip et
Ülke olarak oldukça hareketli fay hatları üzerinde bulunmamız ve çok sık yaşanan depremlerden dolayı binlerce insanımız maalesef yaşamını yitirdi. En son 17 Ağustos 1999’da Marmara'da yaşanan 7.4 şiddetinde meydana gelen depremin ardından yaklaşık 17 bin insan hayatını kaybetti. Yine son olarak Elazığ Sivrice merkez üssü 6.8 büyüklüğündeki depremde şuana kadar 40 vatandaşımız hayatını kaybetti.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Son günlerde Türkiye'nin bir çok bölgesinde peş peşe yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar deprem anında neler yapılması gerektiğini araştırmaya başladı.
AFAD tarafından her il ve ilçede mahallelere göre “Acil Toplanma Alanları” belirlemiş durumda. Peki Mersin’de acil toplanma alanları neresidir. Bu soruya e-devletten ulaşabilirsiniz.

İşte Acil Toplanma Alanlarını öğrenme detayları
AFAD'ın sitesinde acil toplanma alanları ile ilgili verilen bilgiler şöyle:
ACİL TOPLANMA ALANI:
Acil toplanma alanları herhangi bir afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanlardır.
ACİL TOPLANMA ALANI BİLGİSİ SORGULAMA:
Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyen İstanbullular E-Devlet’e (https://www.turkiye.gov.tr) giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebileceklerdir.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.