Siyaset » Dünya »

Eski HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Türkiye'yi Abd'ye Şikayet Etti

Eski HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ABD'li haber kanalı Democracy Now'a konuşarak Türkiye’yi sivilleri öldürmekle suçlayarak ABD’nin müdahale etmesini istedi.


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı terör örgütünü destekleyenleri rahatsız etmeye devam ederken, Dünyanın birçok ülkesinden gelen tepkilere rağmen Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik askeri harekat başlattı. YPG’li teröristlerin tek tek etkisiz hale getiriliyor olması, birçok kesimi rahatsız etti.

Türkiye’yi Amerika’ya şikayet etti

HDP’li eski Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Barış Pınarı Harekatı’nı karalamak için ekranlara çıktı.Kürkçü, Belçika’dan Amerika’da yayın yapan bir televizyon kanalına bağlanarak Türkiye’nin Suriye’yi işgal ettiğini söyledi. HDP’li Kürkçü, Türkiye’nin sivillere yönelik saldırılar düzenlediğini dile getirdi.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ KİMDİR?

Ertuğrul Kürkçü 5 Mayıs 1948 tarihinde Bursa'da doğdu. Ertuğrul Kürkçü 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile 13 sosyalist parti ve hareketin oluşturduğu Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloku tarafından Mersin'den bağımsız aday gösterildi. Geçerli oyların yaklaşık %9,70'ini aldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 24. Dönem Mersin Milletvekili oldu.

Kürkçü 2013 yılında kendisinden 29 yaş küçük olan Ayşe Nilüfer Zengin ile Fransa'da evlendi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.