Güncel »

MESKİ, Merkez İlçelerde İçmesuyu Çalışmalarına Hız Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün merkez ilçelerde içmesuyu hatları döşeme, depo rehabilite, SCADA aktarılması ve kayıp-kaçakla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
MESKİ tarafından, 4 merkez ilçede ve toplam 204 mahallede yeni yapılan konutlar ile yenilenmesi gereken içmesuyu hatlarının döşeme çalışmaları gerçekleştirilirken, 1 Nisan 2019 tarihi itibari ile toplam 37 km içmesuyu hattı döşendi; 9 bin arıza onarıldı ve 14 adet su deposu rehabilite edildi.

617 noktada sızıntı su arızası tespit edildi

Merkez ilçelerdeki içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak ve kayıp-kaçak oranlarının azaltılmasını sağlamak adına MESKİ tarafından birçok çalışma yapıldı. Sızıntı tespit ekipleri tarafından 617 adet yüzeye çıkmayan içme suyu arızası tespit edildi. Ayrıca, SCADA sistemini hızla genişleten MESKİ, 1 Nisan 2019 tarihi itibari ile 9 su kaynağı, 14 su deposu ve 29 pompa istasyonu olmak üzere toplam 52 tesisi SCADA sistemine dâhil etti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.