Tarsus »

Narenciye Festivali Komitesinden Tarsus’a Üvey Evlat Muamelesi

Bu yıl 7.ncisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Narenciye Festivalinde Tarsus'un tüm kurumları ile basın kuruluşlarının saf dışı bırakılması tepkilere neden oldu.


@mersinhaber 'i takip et

13 İlçeden oluşan Mersin’in en kalabalık nüfus yapısına sahip ilçesi kuşkusuz 350 binden fazla nüfusu ile Tarsus’tur. Tarsus, Mersinsiz olmaz, Mersin’de Tarsussuz olmaz. Yani tabiri caiz ise Tarsus ve Mersin etle tırnak gibidir.

Mersin ekonomisin can damarlarında biride tarımdır ve bunun en büyük payına da Tarsus tarımı sahiptir. Bu herkes tarafından kabul edilir. Yani kısacası Mersin’in tanıtımında Tarsus en büyük rolü oynamaktadır. Önümüzde ki Kasım ayının ilk haftası olan 1-3 Kasım tarihleri arasında Mersin’in tanıtımı adına bu yıl 7. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali düzenlenecek.

Bir festivalde en iyi şekilde istifade etmek ve festivalin amacına ulaşabilmek için en iyi rol kuşkusuz tanıtımdır, reklamdır ve duyurudur. Her yıl bir önceki yılın tecrübesidir anlayışı ile ile hareket edildiği zaman önceki yıllarda yapılan yanlışlıklar ve görülen eksiklikler tespit edilip tekrar bu yanlışlıklara düşmemek adına bir çalışma yapılmalıdırlar. Ama görülen o ki Narenciye Festivalinin düzenlenmesi için kurulan tertip komitesi her yıl yaptığı aynı hataya düşmeye devam ediyor.

Bir festivalin amacı o şehrinin tanıtımı ve o şehirde ki esnafın ve vatandaşların ekonomi kazancının yükseltilmesidir. Ama ne var ki, Mersin onca reklam, tanıtım ve prodüksiyon firması olmasına rağmen festivalin medya tanıtım ayağının Mersin’de olan bir firma değilde İstanbul’da olan bir firmaya verilmesinin izahı olamaz.İhale ile verildiyse neden ihale ilanı yapılmadı?

Öte yanda festivalin en güçlü tanıtım ayağı biri olan Tarsus ve buradaki vatandaşlar, kurumlar ve özellikle basın kuruluşları adeta üvey evlat muamelesi görmeye devam ediliyor. Mersin’de yetiştirilen narenciyenin üçte birlik kaynağı Tarsus olmasına rağmen bu festivalde Tarsus’un saf dışı bırakılarak, Narenciye Festivali için şu ana kadar yapılan tüm toplantılarda Tarsus’taki hiçbir oda ve STK’ların çağrılmaması da Tarsus’un sığıntı olarak görüldüğü yorumlarına neden oluyor.

Yine aynı şekilde Tarsuslu basın kuruluşlarının son olarak yapılan ‘Mersin Narenciye Festivali’ Basın Lansmanı toplantısına davet edilmeyişi ayrı bir merak konusu.

Oysa ki herkesçe biliniyor ki Mersin’in en güçlü basın yayın kuruşlarının büyük bir kısmı Tarsus’ta olmasına rağmen bu kurumlarla hiçbir şekilde iletişime geçilmeyip bunların reklam ve tanıtım bölümünün içine dahil edilmemesi akıllara soru işaretleri gelmesine neden oluyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.