Güncel »

Çakar Lamba Uygulaması 1 Kasım’da Başlıyor

Kamu ve yerel yönetimlerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında çakar lamba kullanması, 1 Kasım’dan itibaren yasak hale gelecek.


@mersinhaber 'i takip et
Yetkisiz olarak çakar sistemi kullanan yüzlerce araç çakar lambalarını söktürüyor. İçişleri Bakanlığı, trafikte yetkisi olmadığı halde aracına çakar taktıran vatandaşların sahte çakar kullanımının önüne geçmek için harekete geçti.

Resmi kurumlar için “çakar” yasağı 1 Kasım’da başlıyor. Bu tarihten sonra çakar lamba kullanan sürücüleri ağır cezalar bekliyor. İçişleri Bakanlığı, kamudan başlanarak özel araç sürücüleri dahil ’yetkisiz çakar’ kullanımının yasaklanacağını ve ışıklı uyarı işaretlerine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Kamuda, mahalli idarelerde, meslek kuruluşları ve üniversitelerde görev yapan üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanları, yarından itibaren çakarlı araç kullanamayacak. Yetkisiz çakar kullananlara 2 bin 4 liraya kadar varan idari yaptırım uygulanabilecek, kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.