Toroslar » Sağlık »

Mersin Toroslar Belediyesi, Kandil Simidi Geleneğini Devam Ettiriyor

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, cumayı cumartesiye bağlayan gece idrak edilecek Mevlid Kandili’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, kandillerin geleneksel lezzeti olan kandil simidi ikramında bulunacak.


@mersinhaber 'i takip et
Kandil simitleri; Zeki Ayan Mahallesi 3 Ocak Zafer Cami, Güneykent Mahallesi Merkez Cami, Sağlık Mahallesi Şakire Hatun Cami ve Akbelen Mahallesi’nde bulunan Hz. Hamza Cami’inde yatsı namazının ardından vatandaşlara dağıtılacak.

“Kandiller, Birliğin ve Beraberliğin Simgesidir”

Kandillerin; kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleri olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimizin (SAV) doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Hayatıyla, davranışıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız.” diye konuştu.
Başkan Yılmaz; “Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde mübarek geceleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede duaların, kılınacak namazların kabul olmasını diliyorum. Sevgili Peygamberimizin (SAV) dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam Alemi’nin kandilini tebrik ederim.” ifadelerine yer verdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.