Güncel »

Mersin'de Trafikte EDS Dönemi Başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Mersin'de Elektronik Denetleme Sisteminin başlatılması konusunda belediye meclisinden karar çıktı, çalışmalar yakın zamanda başlayacak.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Büyükşehir Belediye Kasım Ayı Toplantısı Birinci Birleşimi Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında kentte EDS altyapısı kurulmasına ilişkin madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Başkan Seçer kar amacı gütmediklerini ifade ederek; ‘’ “EDS sistemini, ilçe belediyeleri ile birlikte eşgüdümlü olarak götüreceğiz. Buradan elde edilen gelirleri, Büyükşehir, ilçe belediyeleriyle yüzde 50 oranında pay edecek. Bu bir gelir kaynağı değil, bu vatandaşa tuzak kurma organizasyonu değil, bu vicdani bir test meselesi değil. Toplumlar, kurallarla bir arada yaşıyor. Bu kurallara uymadığınız takdirde bunların cezai müeyyideleri vardır” dedi.

EDS sistemi ile yalnızca trafiğin değil kent asayişinin de kontrol edileceğini sözlerine ekleyen Vahap Seçer, “Biz kentimizde trafik düzenini sağladığımız gibi bu sistem sayesinde kentin asayişinin kontrolüne de katkı sunmuş oluyoruz. Dolayısıyla burada vicdanı sızlayacak olanlar, trafik kurallarına uymayıp, masum vatandaşların canına, malına kast eden trafik canavarları. Şehir içinde arabalar, motosikletler birbirleriyle yarışıyor. Burada düzeni, tertibi kurmamız lazım. Bu, bizim gelir kaynağı olarak gördüğümüz bir konu değil. Buna gelir de denmez, yatırım yapıyorsunuz. Yaptınız ilk yatırımın karşılığında onu almak durumundasınız. İlçe belediyelerimiz ile beraber yatırım yapalım, beraber de bu tahsilatlardan yüzde 50 oranında kendi hakkımızı alalım. Eğer bir yüklenici firmaya vereceksek, yine aynı şekilde bunu bölüştürelim. Tabii takdir Yüce Meclis’indir” diye konuştu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.