Tarsus »

Mersin’de Kaçak Et Kesimi Yapan Yerler Neden Açıklanmıyor

Mersin’de yapılan denetimlerde, bir çok kasapta kaçak et yakalandığı açıklanırken vatandaşlar kaçak et kesimin yapıldığı kasapların ifşa edilmesini istiyor.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’de son günlerde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve ilçe tarım müdürlükleri koordinesinde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak kesim et tespit edildi.

Mersin ESOB Hizmet binasında Birlik Başkanı Talat Dinçer koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek, Mezbahalar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez ve Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak katıldı.

İtiraf gibi açıklama

Yapılan açıklamada, halk sağlığının korunması ve esnafın mağduriyetinin önlenmesi amacı taşıyan toplantıda Mersin il sınırları içerisinde 8’i Büyükşehir Belediyesine 1’i özel sektöre ait olmak üzere 9 mezbahane bulunduğu, ancak yapılan denetimlerde satış yerlerinde bulunan etlerin çoğunun mezbaha dışı kesilen etler olduğu, bunun halk sağlığını tehdit edebilecek nitelikte olması nedeniyle denetimlerin devam ettirileceği vurgulandı.

Kaçak kesim yapan yerleri açıklayın

Mersin’de sucuklarda at eti skandalının ardından, bu defa kaçak kesimlerin gündeme gelmesiyle birlikte vatandaşların kırmızı ete olan güvenleri iyice sarsılmış durumda. Vatandaşlar kaçak kesim yapan kasapaların ifşa edilmesini beklerken, konuyla ilgili yapılan toplantıya daha önce adı Tarsus’ta ortağı olduğu şirketin vatandaşa ürettiği sucuklarda dana eti diye baş eti yedirdiği ortaya çıkan Tarsus Kasapları Odası Başkanında katılması ve toplantıda kaçak kesimler konusunda taviz verilmeyeceği açıklaması akıllarda soru işaretine neden oldu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.