Yenişehir »

Mersin’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Hayır Yürüyüşü Yapıldı

Mersinli kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ‘Kadına Şiddete Sıfır Tolerans’ yürüyüşü yaptı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
.
Mersin’de, çeşitli sivil toplum örgütü tarafından, ‘Kadına Şiddete Sıfır Tolerans’ adıyla yürüyüş düzenlendi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşte kadınlar, kadına yönelik şiddete tepkilerini attıkları sloganlarla dile getirdiler.

Öğle saatlerinde, merkez Yenişehir ilçesinde bir AVM’nin önünde toplanan kadınlar, turuncu flama, kurdela ve bayraklarla sloganlar eşliğine yürüyüşe geçtiler Kadına yönelik şiddetin son bulması çağrılarının yer aldığı pankartlar açan kadınlar, buradan Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar yürüdüler. Mersin Büyükşehir Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, güzergah boyunca slogan atarak, kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlara, erkekler de destek verdi.

100 metre uzunluğunda turuncu bir pankart taşıyan kadınlara çok sayıda erkekde destek veririken yürüyüş Özgecan Aslan Barış Meydanında son buldu.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.