Tarsus » Yerel »

Tarsus Zabıtası Emekçi Kadınların, Tezgah Açtığı "Hanımeli Pazarı"nın Elektriklerini Kesti İddiası!

Yaklaşık 50 emekçi kadının faydalandığı, Pazartesi günleri kurulan “Hanımeli Pazarı”nın elektrik kabloları, Tarsus Belediyesi Zabıtası tarafından kesildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İddiaya göre, Mersin’in Tarsus İlçesinde, önceki dönemlerde yapılarak hizmete sunulan, onlar ca kadınının çok sayıda yöresel ürünü satışa sunduğu ve Şehitishak Mahallesi Semt Pazarı (Turkuaz Çarşısı) içerisinde faaliyet gösterdiği Hanımeli Pazarı Temmuz 2018 törenle hizmete açılmıştı ancak, buranın 3 hafta önce Zabıta ekipleri tarafından elektrik kabloların kesilerek elektriksiz bırakılması, tezgah açıp ev ekonomisine katkı sağlayan emekçi kadınları mağdur etti.
Hanımeli Pazarı'nın, Tarsuslu kadınların emeklerini ortaya koyarak, bölgenin kültür ve sanatını, folklorünü oluşturan unsurlarının sergileneceği ve satılacağı bir pazar olacağını belirterek, bu projenin kadınlara güç, ilçeye de renk katacağını ifade eden dönemin Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can tarafından açılan “Hanım Eli Pazar”ının, Tarsus Belediyesi Zabıtası tarafından kabloları kesilerek elektriksiz bırakıldığı iddiası, buradaki emekçi kadınların mağdur olmasına yol açtığı ifade edilirken, kamuoyu tarafından büyük tepki topladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.