Dünya »

Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeliler İçin 6 Milyar Euro Ödenek Ayrıldığını Açıkladı

Avrupa Birliği, Türkiye'de bulunan Suriyeliler için taahhüt ettiği 6 milyar Euroluk desteğin 2,7 milyar Euroluk kısmının aktarıldığını açıkladı.


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye'deki Suriyelilerin desteklenmesine yönelik mali yardım programları hakkında açıklamalarda bulunan AB Komisyonu, fona toplam 6 milyar euronun tahsis edildiğini açıkladı. Bu kapsamda 4,3 milyar Euroluk sözleşme imzalandığını belirten AB, bu projelere 2,7 milyar Euroluk ödeme gerçekleştirildiğini kaydetti.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Fon kapsamında çeşitli projelere 2019 yılı sonuna kadar 3 milyar Euroluk ödeme yapılmasının beklendiği belirtilen açıklamada, bu rakamın 2020 sonunda 4 milyar Euroyu bulacağı ifade edildi. Fonun tamamının Türkiye'deki sığınmacılara aktarılmasının ise 2025 yılını bulacağı vurgulandı.
AB, 29 Kasım 2015'te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar Euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti.
Fonların, Türkiye'deki mültecilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.