Tarsus » Eğitim » Yerel »

Tarsus TSO Başkanı Koçak, Mesleki Bilgilerini Anlattı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Halk Eğitim Merkezi kursiyerleriyle kariyer günleri etkinliğinde buluştu.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Halk Eğitim Merkezi’nin Kariyer Günleri etkinliğine Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak konuk olarak katıldı. Koçak, etkinlikte kursiyerlere mesleki tecrübesi ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İş hayatındaki deneyimlerini anlatarak çeşitli önerilerde bulunan Koçak, ‘’Biz de bugünlere var gücümüzle çalışarak geldik. Hiçbir zaman da zorsunmadık. Maalesef özellikle yeni nesile baktığımızda önce bir hevesle başlıyorlar ancak devamı gelmiyor. Dayanma gücü, liyakat ve süreklilik önemli.’’ dedi.

İŞSİZ BİR NESİL GELİYOR

Tarsus’un ve bölgenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ve mevcut işgücünün de istenilen nitelikte olmadığını söyleyen Koçak, şunları kaydetti: ‘’Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim asli görevimiz kent ekonomisine katkı sunmak, ekonomiyi canlandırmak. Maalesef işsiz bir nesil geliyor. Kalifiye işgücü neredeyse yok. ‘İş imkanı sağlasın ve kent ekonomisi harekete geçsin’ diye Tarsus Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. OSB 15 bin istihdam sağlayacak. Buna göre kendinizi hazırlayın. Sevdiğiniz işi yapın, sevmiyorsanız yapmayın. Hem siz hem işvereniniz mutsuz olur. Sevdiğiniz işi bulana kadar da arayışınız devam etsin. Önemli olan her iki tarafın da mutlu ve kazançlı çıkması’’

İnteraktif şekilde devam eden etkinlikte Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy katkılarından dolayı Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak’a teşekkürlerini iletti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.