Yenişehir » Akdeniz » Yerel »

Mersin'de Balina Kusmuğu Ele Geçirildi

Mersin'de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda piyasa değer 2 buçuk milyon TL olan balina kusmuğu ele geçirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Alınan bilgilere göre Mersin İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü unsurlarınca Mersin'de kozmetik ve parfüm ürünlerinde kullanılan Ambergris (Balina Kusmuğu) isimli maddenin satılacağı bilgisini aldı.

Yapılan çalışmalarda Yenişehir İlçesi Gazi Mahallesinde takibe alınan bir araç durdurularak içerisinde bulunan iki şüpheli şahsın üzerinde ve araç içerisinde yapılan aramada 5 parça halinde toplamda 44 kilo 320 gram Balina Kusmuğu ele geçirildi.

FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Ele geçirilen AMBERGRİS (Balina Kusmuğu) olduğu değerlendirilen madde Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Mersin Labaratuvar Müdürlüğünce yapılan analizi neticesinde AMBERGRİS’in Literatür verileri ile elde edilen analiz sonuçlarının ”UYUMLU OLDUĞU” ve Gümrüklenmiş değerinin (2 milyon 570 bin 427 TL (2 Trilyon 570 milyar) olduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ele geçirilen malzeme Mersin Gümrük Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

Olay ile ilgili yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.