Hac Kura 2020 Sonuçları! Hac Kura Sonuçları Belli Oldu, İşte Sorgulama Ekranı

Binlerce hacı adayı merakla bekliyordu, 2020 hac kura sonuçları belli oldu...


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye’den binlerce hacı adayının merakla beklediği 2020 hac kuraları açıklandı. Saat 10’da başlayan çekiliş sonrası hacca gitmeye hak kazanan isimler belli oldu.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
2020 hac kuraları planlandığı şekilde bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Ankara'da yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan çekiliş sonrası binlerce hacı adayının merakla beklediği 2020 Hac kura sonuçları belli oldu. Hac kura sonuçları geçtiğimiz yılların aksine bu yıl ilk defa e-Devlet üzerinden duyuruldu. 10 saat süren çekiliş sonrası binlerce hacı adayı sonucu e-devlet üzerinden sorgulamaya başladı.
Bilindiği gibi 2020 Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Kurum tarafından bugün sabah saatlerinde başlatılan kura işlemi açılış konuşmasıyla başlatıldı. Konuşma sonrası Hafız Osman Şahin tarafından Kur’an-ı Kerim kıraati gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim kıraati sonrası ise önce Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan 2020 Hac kuraları ile ilgili yenilikleri anlattı, sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından başlayan 2020 Hac kuraları 10 saatlik sürenin ardından belli oldu ve hacı adaylarının ulaşabilmesi için e-Devlet üzerinden duyuruldu.
Öte yandan hacca gitmeye hak kazanan kişilerin kesin kayıtlarının 13-24 Ocak tarihleri arasında her ilde bulunan müftülüklerden yapılacağı ifade edildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.