Depremde Yaralıları Kurtaran Suriyeli Mahmud'a Vatandaşlık Verilecek

Cumnurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da enkazı elleriyle kazıp depremzedeleri kurtaran Suriyeli Mahmud ve ailesine vatandaşlık verileceğini açıkladı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası enkaz altında kalan aileyi elleri enkazı kurtaran Suriyeli Mahmut El Osman'a vatandaşlık verileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mahmud tırnaklarıyla kazıyor, kardeşimizi ve eşini enkazdan çıkarıyor. Sonra evinde ziyaret ediyor. Bu iş herkesin karı değil. Biz kardeşlik duygusuyla bugüne kadar bu mücadeleyi veriyoruz. Bu arada Fahrettin Bey, Mahmud kardeşimize vatandaşlık verilebilir mi diye soruyor şimdi. Ne demek verilebilir mi? Tabii ki verilir. Verdik gitti. Burada okuyor, Türkçe de biliyor. Ailesine de vatandaşlık veririz" ifadelerini kullanmıştı.

Göstermiş olduğu davranışı hiç bir beklenti içerisine girmeden yaptığını ifade eden Mahmud, "O an hiç bir şey düşünmedim. Sadece ailenin acı çığlıklarını duydum. Onları kurtarmaktan başka bir şey aklıma gelmedi. Çok şükür sağlam kurtuldular." ifadelerini kullandı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.